Baanderherencollege Weijs werkend leren

Afgelopen vrijdag 11 februari namen leerlingen van het Baanderherencollege in Boxtel een kijkje in de keuken bij de opleiding Weijs werkend leren.

Voor één dag toverden Weijs werkend leren de parkeerplaats van het Baanderherencollege in Boxtel om tot een proeftuin waar diverse machines en tractoren stonden opgesteld. Zodat de leerlingen kennis konden maken met de verschillende beroepen binnen de vakgebieden infra, sport en groen.

Proeftuin

De leerlingen kregen de kans om te zien hoe het is om verschillende beroepen uit te oefenen. Zo konden ze ervaren hoe je als boomverzorger werkt vanuit een hoogwerker of hoe je als kraanmachinist een minigraver bedient. Ook zagen ze hoe je werkt als tractor chauffeur. Daarnaast waren er verschillende machines aanwezig om uit te proberen. En uiteraard was er de mogelijkheid om vragen te stellen aan docenten en studenten van Weijs werkend leren.

Weijs werkend leren

Tijdens deze dag konden de leerlingen proeven aan de verschillende beroepen waar Weijs werkend leren in opleidt, zodat ze straks een goede en weloverwogen keuze voor hun toekomstige beroep kunnen maken.

Weijs werkend leren is een erkende MBO-opleiding waar studenten één dag in de week les krijgen in zowel de praktijk, theorie en Nederlands en Rekenen. Na het behalen van hun diploma kunnen zij aan de slag bij één van de vier partner van de Weijs-opleiding.

Wij danken onze partners van Weijs werkend leren Van Berkel Landschap & Infra, Aannemersbedrijf Van Wijlen en Van Doorn voor deze mooie middag.

Wil je meer weten over Weijs werkend leren? Neem dan een kijkje op de website.

Lees ook: Weijs werkend leren verwelkomt Van Doorn en Van Berkel Landschap & Infra.