Vier sportveldbeheerders maken dit jaar kans op de prestigieuze titel Fieldmanager of the Year. Twee genomineerden komen uit Brabant, één uit Twente en één uit de regio Zwolle. We zijn ontzettend trots dat onze collega Bart Mies één van de genomineerden is!

De Fieldmanager of the Year-award wordt jaarlijks georganiseerd om het werk van fieldmanagers onder de aandacht te brengen. Wie wordt de opvolger van Jaap Verhagen van de gemeente Zutphen, die vorig jaar verkozen werd tot Fieldmanager of the Year 2020? De jury heeft vier genomineerde fieldmanagers geselecteerd. Dit zijn, in willekeurige volgorde, de kanshebbers:

Bertus Meijer (gemeente Dalfsen)
Bertus Meijer van de gemeente Dalfsen is in Nederland een van de trendsetters als het gaat om chemievrij beheer van sportvelden. SMK heeft Dalfsen bekroond met goud volgens de Barometer Duurzaam Terreinbeheer. Op de velden van Dalfsen is meer dan tien jaar nog geen gram chemie terechtgekomen. Dalfsen telt vier sportparken met in totaal zeventien grasvelden.

Eddie van der Stappen (Weener XL, gemeente ‘s-Hertogenbosch)
Fieldmanager of the Year-genomineerde Eddie van der Stappen werkt bij Weener XL, een verzelfstandigd onderdeel binnen de gemeente ‘s-Hertogenbosch. Van der Stappen verzorgt samen met zijn team achttien sportparken – tachtig velden – en is daarnaast nog verantwoordelijk voor de nodige grote recreatiegebieden.

Nico van Eerden (Gildebor, regio Twente)
Nico van Eerden is werkzaam bij Gildebor. Gildebor is onderdeel van de SWB-Groep in Twente en verantwoordelijk voor het beheer van de openbare ruimte en arbeidsontwikkeling. Het team van Van Eerden bestaat uit 22 man, waarmee hij velden onderhoudt in Hengelo, Hof van Twente en Oldenzaal. In totaal tegen de honderd natuur- en kunstgrasvelden. Daarnaast heeft hij ook het buitenonderhoud van atletiekbanen en een zwembad.

Bart Mies (J. van Esch BV uit Cromvoirt)
Bart Mies is de enige van de vier genomineerden die bij een aannemer in dienst is, maar Mies heeft eerder lange tijd voor de gemeente ‘s-Hertogenbosch gewerkt. Een overstap die hij indertijd welbewust maakte. Wij citeren hem in een eerder interview in Fieldmanager: ‘Ik was in mijn eentje verantwoordelijk voor alle velden van ‘s-Hertogenbosch, maar had geen bemoeienis met het eigenlijke werk. Ik heb toen bewust de overstap gemaakt naar de aannemerij. Niet omdat ik meer kon verdienen, maar om me te verbreden in het vak.’

De vier genomineerden worden binnenkort geïnterviewd door de jury, die dit jaar bestaat uit Pleun Lok (voorzitter), Sjaak Groen, Marjo Hoek, Marcel Bouwmeester en Piet Kranendonk. Daarna volgt, als de coronamaatregelen het toelaten, nog een locatiebezoek. Uiteindelijk kiest de jury één winnaar, die we digitaal bekend zullen maken.

Over de Fieldmanager of the Year-verkiezing
De Fieldmanager of the Year-award, mede mogelijk gemaakt door DLF, Toro en Expo-Line, is een initiatief van vakblad Fieldmanager. De award wordt dit jaar voor de elfde keer uitgereikt. Vakblad Fieldmanager is het belangrijkste Nederlandse vakblad voor sportveldonderhoud. Fieldmanager is een uitgave van NWST NeWSTories uit Nijmegen, uitgeverij van vakbladen voor de groene sector.

Over de sponsoren
Jean Heybroek is importeur van onder andere Toro-maaimachines voor sport, golf en openbaar groen in Nederland en België. Daarnaast importeert het bedrijf de Imants Fieldtopmaker en Wiedenmann. DLF, met vestigingen in Nederland en Denemarken, is de grootste aanbieder van graszaden voor recreatie, waaronder sport en openbaar groen. Expoline is een Belgische aanbieder van onder andere belijningsverf en aanverwante producten. Expoline is marktleider in België en Nederland.

Lees hier het volledige persbericht namens de organisatie