Vandaag, op de Bewust Veilig-dag, staat veiligheid centraal bij JvESCH. We spraken met Arjan Timmer, de Kwaliteit, Arbo en Milieu (KAM) Coördinator van JvESCH, over hoe we ons als bedrijf inzetten om een veilige werkomgeving te waarborgen.

Up-to-date houden

“Veiligheid is geen kwestie van geluk, maar van goed beleid en gedrag,” zegt Arjan. “Het begint bij het up-to-date houden van procedures en werkinstructies en ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van eventuele veranderingen.”

Arjan benadrukt het belang van continue aandacht voor veiligheid: “Niet alleen vandaag op de Bewust Veilig-dag, maar elke dag. We investeren veel tijd in het bewust maken van onze medewerkers door middel van start-werkinstructies, toolbox-meetings, werkplek inspecties en preventieve gesprekken.”

Het bedrijf erkent ook de impact van hun activiteiten op het milieu. Arjan merkt op dat er een groeiend bewustzijn is van de overgang naar elektrisch werken, wat een positieve stap is in het verminderen van het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot.

DMS

JvESCH heeft een digitaal managementsysteem (DMS) geïmplementeerd, waardoor alle medewerkers gemakkelijk toegang hebben tot relevante informatie via hun mobiele apparaten. Dit maakt het invullen van formulieren, zoals veiligheids- en gezondheidsmeldingen, een eenvoudig en gestroomlijnd proces.

Nieuwe veiligheidscampagne

Dit jaar lanceerde JvESCH een nieuwe veiligheidscampagne met drie belangrijke focuspunten: tijdelijke verkeersmaatregelen, eigen rijgedrag en het belang van startwerkvergaderingen. Arjan heeft deze onderwerpen uitgebreid besproken tijdens centrale presentaties en toolbox-meetings, waarbij hij de betrokkenheid van medewerkers zag groeien.

“Verandering is constant en vereist voortdurende bijsturing,” legt Arjan uit. “Als KAM-coördinator speel ik een coördinerende rol, maar het is bemoedigend om te zien dat onze directie proactief is in het ondersteunen van ons streven naar kwaliteitsborging, veiligheid en milieubewust werken.”

Door voortdurende inspanningen zoals deze blijft JvESCH een voorbeeld op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Arjan vertelt: “Onze certificaten zijn een bevestiging van de voortdurende toewijding aan deze belangrijke waarden.”

Lees ook

JvESCH behaalt veiligheidsladder trede 3

Lees verder 

7 december 2021

Veiligheid staat hoog in het vaandel bij JvESCH en haar opdrachtgevers. Hierbij gaat het niet alleen om een veilige werkomgeving,…>

Lees dit artikel

JvESCH ontvangt verlenging certificeringen Groenkeur

Lees verder 

28 juli 2021

Afgelopen periode vond de jaarlijkse audit van diverse certificaten plaats en werd JvESCH onder andere beoordeeld voor Groenkeur Dak- en…>

Lees dit artikel

Duurzame bedrijfsvoering bij JvESCH

Lees verder 

4 november 2022

Deze week is het de Nationale Klimaatweek, een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Tijdens de Nationale…>

Lees dit artikel

Inge en Ton van Esch: ‘ons familiaire karakter is essentieel bij samenwerken in vertrouwen’

Lees verder 

17 maart 2023

Ruim 60 jaar geleden besloot Jan van Esch in het Brabantse Cromvoirtte stoppen met boeren. Hij ging zich richten op…>

Lees dit artikel

← Terug naar nieuwsarchief