Nijmegen is een groene gemeente. De openbare ruimte telt ruim 63.000 stadsbomen! In opdracht van jouw gemeente mogen wij en onze partners deze prachtige bomen beheren. Op deze pagina informeren we je over onze snoeiwerkzaamheden.

Onze snoeiwerkzaamheden, welke hinder kun je ervaren?

Wellicht zag je ons al eens door de straten rijden. Veiligheid staat voorop en we doen er alles aan om overlast te beperken. Toch kan je enige hinder ervaren van geluid en wegafzettingen. Daarvoor vragen we jouw begrip. Voordat we in jouw straat aan de slag gaan ontvang je hiervan tijdig bericht. We verzoeken je dan ook om je auto tijdens de werkzaamheden niet onder de bomen te plaatsen en even verderop te parkeren.

Waarom we snoeien

We snoeien om de (verkeers)veiligheid te waarborgen en daarmee ook de levensduur van de boom te bevorderen. Snoeien is precisiewerk, we verwijderen niet zomaar takken, een boom kan maar een bepaald percentage van de bladmassa missen.
Daarom hebben ‘probleemtakken’ altijd voorrang. Het klinkt wellicht gek, maar we snoeien het liefst zo min mogelijk! Indien de inspecteur Wet natuurbescherming verwacht dat we een vaste rust- of broedplaats verstoren laten we die boom met rust. Na het broedseizoen snoeien we die boom alsnog.

Vrijgekomen takken

Takken versnipperen we ter plekke en dient als grondstof voor bijvoorbeeld natuurlijke paden of bedekking van plantvakken. Dik hout wordt door Stichting Stadsboom in Nijmegen gebruikt om er mooie meubels en andere producten van te maken.

In onderstaande planning zie je wanneer we in jouw wijk werkzaam zijn:

Jaarplanning 2024