Eind deze zomer, van 29 augustus tot en met 5 september vond de Tour for Life plaats. Hans en Marcel betekende graag iets voor het goede doel, wat gecombineerd kon worden met hun fiets hobby. Zo kwamen ze bij het Daniel den Hoed Fonds uit, en reden ze mee met de Tour for Life.

Tour for Life

In acht dagen tijd fietsten ze van Bardonecchia in Italië naar Valkenburg. Gemiddeld 165 km per dag, 1.300 km in totaal. Samen met 228 andere fietsers en 250 begeleiders en vrijwilligers fietsten ze van camping naar camping.

Na elke tocht stonden Marianne en Marielle, de vrouwen van Hans en Marcel, met de camper klaar om ze te voorzien van alles wat ze nodig hadden. Gedurende de tocht werden de fietsers ook begeleid door motoren, bezemwagens en EHBO’ers. Daarnaast waren er twee checkpoints voor eten en drinken op de dagelijkse route.

Flink trainen

Je begint natuurlijk niet onvoorbereid aan zo’n enorme tour. Dus van tevoren hebben Hans en Marcel flink getraind, om uiteindelijk meer dan 150 km per dag te kunnen fietsen. Ze zijn meerdere weekenden naar Limburg geweest, om het beklimmen van de bergen in de benen te krijgen.

Ook zochten ze sponsoren voor hun tocht, om zoveel mogelijk geld op te halen voor het Daniel den Hoed Fonds. Samen haalden ze ruim 8.000,- euro op. Hiervoor bedanken ze alle sponsoren hartelijk. Het was een fantastische week en Hans en Marcel vonden het mooi op deze manier een steentje te kunnen bijdragen aan dit geweldige initiatief.

JvESCH is trotse sponsor van Hans en Marcel en feliciteert hen met deze mooie prestatie.

Daniel den Hoed Fonds

De  deelnemers zetten zich in voor wetenschappelijk kankeronderzoek en haalden met deze tour in totaal 1,163.000,- euro op.

Jaarlijks krijgen meer dan 100.000 mensen de diagnose kanker, waarvan er ieder jaar ruim 45.000 mensen sterven. Het Daniel den Hoed fonds zamelt geld in om kankeronderzoek, dat uitgevoerd wordt door het Erasmus MC Kanker Instituut te financieren.