integraal groenonderhoud

Buiten zit bij JvESCH van binnen, waarbij we onze werkzaamheden graag integraal uitvoeren. Zo werken we samen met de verschillende divisies binnen JvESCH en ontzorgen wij onze klanten volledig van a tot z. Niet voor niets zijn wij gespecialiseerd én gecertificeerd in ontwerp, uitvoering en onderhoud van alle soorten groenvoorziening. Of het nu gaat om de aanleg of het onderhoud van groen of het onderhoud van bermen en sloten: de medewerkers van JvESCH staan voor je klaar. Ook - of juist - met dit warme weer.

Bart Teunissen, projectleider groen bij JvESCH, vertelt ons meer over het integraal groenonderhoud dat JvESCH uitvoert.

Werkzaamheden binnen het integraal groenonderhoud

Onder integraal groenonderhoud vallen tal van disciplines en werkzaamheden, die elk op hun eigen manier bijdragen aan een mooie buitenruimte. Zo is er het maaien van gazons, bermen en sloten en sportvelden. 

Onze maaiwerkzaamheden voeren we op een ecologisch verantwoorde manier uit, waardoor de flora en fauna volop de ruimte krijgen om te leven. Met behulp van GIS maaien we voedselrijke bermen twee keer in het jaar, het liefst na de bloei. Bloemen en planten krijgen zo genoeg tijd om te groeien en zaden los te laten. Deze zaden blijven achter op het land en worden weer nieuwe bloemen.

Daarnaast bestrijden we waar mogelijk op een duurzame en klimaat adaptieve manier onkruid op bestratingen door het gebruik van heet water en vegen we verhardingen altijd in combinatie met borstelmachines. De veegwagen is voorzien van sproeiers, om te zorgen dat er zo min mogelijk stof vrijkomt om overlast voor omwonenden te minimaliseren. Het borstelen van de bestrating gebeurt met speciale elektrische machines die CO2 neutraal zijn.

Afhankelijk van de wensen van de klant kunnen we tot slot als onderdeel van integraal groenonderhoud ook schoffelwerk, het snoeien van beplanting en randen, het knippen van hagen en het steken van de graskant uitvoeren. 

Warmere temperaturen zorgen voor een ander plan van aanpak

Het wordt steeds warmer in Nederland. Dat merken we natuurlijk enorm in de zomer, maar ook in de andere seizoenen. De winters zijn milder en de voorjaren zijn natter. Dit heeft voordelen en nadelen voor het onderhoud. Het onkruid heeft hierdoor meer tijd om te groeien, waardoor we meer dan voorheen onkruid moeten tegengaan. Hiervoor zetten we onder andere veegwagens in die de onkruidzaden wegvegen, waardoor ze niet de kans krijgen om te groeien. 

Daarnaast willen we wel dat de natuur de kans krijgt om te groeien, dus is het belangrijk om ook tijdens droogte met mate te blijven sproeien, bijvoorbeeld vanuit nabij geleden Wadi’s. Ook de maai- en onderhoudwerkzaamheden worden hierop afgestemd. Tijdens droogte worden er geen gazons gemaaid en bij teveel regenval maaien we niet omdat er dan insporing ontstaat.

Ontzorgen door integraal werken

Bij het groenonderhoud houden we altijd de visie van JvESCH voor ogen: het ontzorgen van onze klanten en het zo goed mogelijk verzorgen van de buitenruimte. Onze aanpak is in de loop der jaren veranderd door de opwarming van de aarde en past zeker bij het huidige, warme klimaat.

Toch moeten we regelmatig bijsturen en extra werkzaamheden uitvoeren waar nodig voor het beste resultaat. De vele nattigheid in het voorjaar zorgt er bijvoorbeeld voor dat we meer maai- en onderhoudswerkzaamheden uitvoeren gedurende het jaar. Door klimaatveranderingen worden ook de seizoenen langer, wat vraagt om een andere planning van de werkzaamheden. Hierbij is integraal werken ideaal, omdat we makkelijk kunnen afstemmen binnen de divisies van JvESCH voor een goede planning en optimale uitvoering van de werkzaamheden.

Ga in gesprek met onze uitvoerder groen

JvESCH voert integraal groenonderhoud uit voor gemeenten, waterschappen, bedrijventerreinen en defensieobjecten in provincie Noord-Brabant en Nijmegen. Hierbij houden we altijd rekening met de geldende wetgeving en de natuur. We voelen ons namelijk verantwoordelijk voor een groen milieu.

Ben je benieuwd wat we voor jouw locatie kunnen betekenen? Maak dan een afspraak met Bart Teunissen, projectleider groen bij JvESCH. We werken integraal en zijn actief in groen, sport, infra, sloop en sanering. Op jouw vraagstuk hebben wij dé groenoplossing.