Op deze bijzondere Internationale Vrouwendag op 8 maart 2024 staat bij JvESCH een ware topper in de schijnwerpers: Gerda van Hazendonk!

Waar het begon

Met een werkervaring van maar liefst 30 jaar binnen JvESCH, is Gerda een waardevolle kracht binnen het team. Haar reis begon in 1993 als administratief medewerker, net nadat ze haar studie bedrijfseconomie aan de Universiteit van Tilburg had afgerond. Gerda deelt met een glimlach: “Ik behoorde tot een van de eerste vrouwen hier op kantoor. Ik ben opgegroeid met drie broers en vond het eigenlijk wel fijn om tussen de mannen te werken.”

Vanwege haar dagelijkse omgang met mannen, ervaart Gerda een goede dynamiek met de mannen binnen het bedrijf, waarbij humor en af en toe een stevige discussie hand in hand gaan. Ze benadrukt het grote respect voor vrouwen binnen het bedrijf, waarbij collega’s van buiten vaak attenties meebrengen, zoals chocolade met een lief briefje erbij. Herinneringen aan secretaressedagen brengen een glimlach op Gerda’s gezicht, waarbij ze vroeger zelfs een keertje met Jan van Esch uiteten gingen. Tegenwoordig worden alle vrouwen overladen met bloemen op secretaressedag, met een knipoog deelt ze: “Ben benieuwd hoelang dat nog duurt, want er werken steeds meer vrouwen!”

Van alle markten thuis

Als Hoofd Administratie draagt Gerda een breed scala aan verantwoordelijkheden, van het beheren van de volledige financiële administratie tot het zorgen voor een vlotte loonadministratie en het beheren van de verzekeringsportefeuille van het bedrijf. Bovendien maakt ze deel uit van het managementteam, waar ze haar langetermijnvisie deelt voor de toekomst van JvESCH.

Gerda benadrukt het belang van samenwerking binnen het team, waarbij ze de informele en ondersteunende sfeer prijst: “Het is heel prettig werken met ons administratieteam. Iedereen springt bij wanneer nodig, en ook met alle parttimers verloopt de samenwerking uitstekend.”

Op de vraag wat het werken bij JvESCH zo speciaal maakt, benadrukt Gerda de familiale sfeer en de persoonlijke betrokkenheid dat ons bedrijf kenmerkt. “Het gemoedelijke en de zorg voor elkaar vind ik erg belangrijk,” deelt ze. “Ze zien het personeel echt en er is veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling.”

Door de tijd heen

De evolutie van JvESCH door de jaren heen weerspiegelt zich ook in Gerda’s ervaring. Ze herinnert zich de tijd dat het bedrijf kleiner was en de interactie met collega’s en klanten persoonlijker was. Doordat de digitalisering haar intrede deed, zijn de processen efficiënter geworden, maar Gerda koestert nog steeds de herinneringen aan de meer traditionele methoden.

Een van de hoogtepunten tijdens haar werk bij JvESCH was het behalen van het ISO-certificaat feest dat een mijlpaal markeerde voor het team van JvESCH. “Met een club van ongeveer 20 personen zijn we naar Zandvoort geweest,” vertelt ze met enthousiasme. “Het was een verrassing van Hans en Jos, omdat we het ISO-certificaat hadden behaald. Het was daar net carnaval. Een groot feest en iedereen genoot ervan! Het is een van mijn favoriete herinneringen hier, iets wat ik nooit zal vergeten!”

Door de jaren heen heeft Gerda de transformatie van JvESCH en de rol van vrouwen binnen het bedrijf zien evolueren. Wij zijn ontzettend blij met haar en hopen dat ze nog lang bij ons zal blijven!

 

 

Lees ook

Internationale vrouwendag, in the picture: Kelsey Lazet

Lees verder 

8 maart 2023

Vandaag, 8 maart 2023, is het internationale vrouwendag. Een mooi moment voor een interview met de vrouw die al bijna…>

Lees dit artikel

Internationale vrouwendag, in the picture: Gerrie Bergman

Lees verder 

8 maart 2022

Vandaag, 8 maart 2022, is het internationale vrouwendag. Een mooi moment voor een interview met dé vrouw die al 38,5…>

Lees dit artikel

← Terug naar nieuwsarchief