Kelsey Lazet, HRM JvESCH Internationale vrouwendag

Vandaag, 8 maart 2023, is het internationale vrouwendag. Een mooi moment voor een interview met de vrouw die al bijna 4 jaar de leiding heeft over onze HRM afdeling.

Dit is natuurlijk niemand minder dan onze eigen Kelsey Lazet. Juli aanstaande is ze al 4 jaar in dienst bij JvESCH.

Waar het begon

Kelsey studeerde Human resource management aan de Avans Hogeschool in Den Bosch, waarna ze aan de slag is gegaan als re-integratie- en preventieadviseur. “Een mooie en leerzame baan, maar erg specialistisch waar ik op enig moment geen voldoening meer uit haalde” vertelt Kelsey. “Dus solliciteerde ik bij JvESCH op de functie van HRM functionaris.”

Mijn werkzaamheden

“Als HRM functionaris houd ik mij bezig met het reilen en zeilen van onze medewerkers. Je kunt hierbij denken aan werving & selectie, ontwikkeling, training/opleiding, verzuim, vitaliteit, duurzame inzetbaarheid en uitstroom van medewerkers. Ik ben zowel operationeel als beleidsmatig werkzaam op het gebied van HRM.

Daarnaast houd ik mij ook bezig met verschillende zaken rondom onze Weijs Werkend Leren opleiding.

Weijs Werken Leren

“De Weijs opleiding was net opgestart toen ik bij JvESCH kwam werken. Weijs Werkend Leren is een erkende MBO 3 opleiding waarin we de jeugd praktisch en breed opleiden in de diverse disciplines van de openbare ruimte. De opleiding is een samenwerking tussen Van Wijlen, Van Berkel, van Doorn en JvESCH. Ieder bedrijf heeft zijn eigen werkgebied, waardoor we met zijn vieren de regio Noord-Brabant en Nijmegen goed kunnen bedienen. 

Samen met Kees ben ik het afgelopen jaar hard aan de slag gegaan om de Weijs opleiding meer op de kaart te zetten. We organiseren open dagen en geven presentaties op middelbare scholen, zodat leerlingen weten wat onze opleiding inhoudt. Naar aanleiding van deze open dagen mogen wij steeds meer stagiaires verwelkomen, welke via de stage alvast kennis kunnen maken met de opleiding en onze werkwijze. Zo geven we de opleiding steeds meer naamsbekendheid, met als doel dat er jaarlijks 4 à 5 leerlingen de Weijs opleiding gaan volgen bij JvESCH”

JvESCH toen en nu

“Toen ik bijna 4 jaar geleden bij JvESCH begon waren er 3 vestigingen. Inmiddels zijn dit er nu 5 verspreid over de regio Noord-Brabant. Qua personeelsomvang zijn we redelijk stabiel gebleven. Wel werken wij meer met UAV-GC contracten waardoor er meer mensen op kantoor bij zijn gekomen. Ook hebben wij onze dienstverlening iets uitgebreid, zoals met onze betoncentrale. Sinds juli vorig jaar is er een HRM-medewerker bij de HRM afdeling bijgekomen, waardoor ik sindsdien een leidinggevende rol heb. Hierdoor zijn mijn werkzaamheden ook iets veranderd en richt ik mij steeds meer op het doorontwikkelen van beleid en het professionaliseren hiervan.”

Kijk op inclusie

“Inclusie wordt op dit moment aangehaald als een nieuw onderwerp, maar eigenlijk bestaat het al jaren en is het een enorm belangrijk onderdeel van je bedrijfsvoering. Een belangrijke vraag die we onszelf bij JvESCH dan ook stellen is; Hoe kunnen we de juiste mensen op de juiste plek inzetten op een duurzame en verantwoorde manier? 

We matchen sollicitanten met de juiste functie binnen het bedrijf. Deze vorm van inclusie is bij JvESCH vanzelfsprekend en hoort in mijn ogen bij een goed personeelsbeleid. Als werkgever is het belangrijk dat je aandacht hebt voor ieders eigen kwaliteiten en karaktereigenschappen. Daar wil je de juiste plek voor vinden, zodat het zowel voor JvESCH als de persoon zelf een aanvulling is en iemand echt op zijn/haar/hen plek zit.

Als we blijven doen waar JvESCH goed in is, in de buitenruimte en als goede werkgever voor onze medewerkers, ons blijven bekwamen en professionaliseren, dan denk ik dat we het bedrijf naar een nog hoger niveau kunnen brengen. Ik werk daar graag aan mee”