De thema’s van deze workshops zijn geïnspireerd op vraagstukken uit ons dagelijks werk. We gaan hierin de dialoog aan met u als opdrachtgever of opdrachtnemer. Een unieke inkijk in de markt en innovaties voor de nabije toekomst.
Het bedrijfsterrein van JvESCH ligt aan de rand van het dorp Cromvoirt. Binnen vijf minuten wandelen bent u in het buitengebied. Een agrarisch cultuurlandschap, sinds jaar en dag sterk beïnvloed door de mens. Toch gaan we tegenwoordig anders met ons buitengebied om. Wat koesteren we? Waarom zien onze bermen er tegenwoordig anders uit dan 25 jaar geleden? En hoe kan goed maaibeheer een bijdrage leveren aan de biodiversiteit?
Wandel mee met onze KAM-coördinator & natuurgids Arjan Timmer en ecoloog Dennis Maas. Zij verzorgen een korte presentatie op locatie.
Let op: neem eventueel reserveschoenen mee bij wat minder weer.
Sprekers: Arjan Timmer en Dennis Maas.
We werken veel en hard om het zuiden van Nederland een stukje mooier te maken. Maar staat u er wel eens bij stil hoeveel plezier u eigenlijk in uw werk heeft? Hoe vaak dat minder is en waardoor dit komt? Kent en begrijpt u uw samenwerkingspartners wel goed? En hoe zorgt u er voor dat u elkaar vertrouwt en blijft vertrouwen?
Uw werkplezier vermenigvuldigen en de verantwoordelijkheid nemen voor de samenwerking met anderen leert u in deze workshop onder leiding van Jan Kappert.
Spreker: Jan Kappert.
Om de klimaatverandering tegen te gaan is een energietransitie onvermijdelijk. Maar als waterstof en elektrificeren niet mogelijk zijn, welke opties blijven er dan over? DENS vertelt op een interactieve manier het verhaal van de energietransitie én hoe een oer Nederlandse technologie het energielandschap radicaal gaat veranderen.
Spreker: Dens BV, Dutch Energy Solutions
U kent vast de ‘olifantenpaadjes’ wel die overal in de openbare ruimte ontstaan. Hoe komt het dat weggebruikers hun ‘eigen weg’ kiezen boven de weg die er al ligt? Vraagt u zich daarnaast wel eens af hoe het nu komt dat de weggebruiker veel te hard rijdt langs een wegafzetting? Welke factoren spelen er mee bij het nemen van deze beslissingen, waar (psychologische) veiligheid een onderdeel van is? Tijdens deze workshop neemt Roos Alink u mee in het gedrag van de gebruiker van de openbare ruimte. Dit doet zij met behulp van negen tools.
Spreker: Roos Alink, gedragspsycholoog
Kunnen reststromen uit projecten zonder problemen als grondstof worden ingezet? Wanneer verandert ‘graven in de bodem’ in ’saneren van de bodem’? Weet de directe omgeving/buurt welke activiteiten er worden uitgevoerd op het project, zoals bij de herinrichting van wegen?
Naar verwachting zal op 1 januari 2023 de Omgevingswet in werking treden. Ondanks dat deze wijziging als ‘beleidsneutraal’ wordt aangekondigd, kunnen er wijzigingen in de ruimtelijke regels optreden. Wilt u hierover worden geïnformeerd om u zo goed mogelijk voor te bereiden? Komt u dan naar de workshop omgevingswet.
Spreker: Tom Luttikhold, Cumela.