Afgelopen periode vond de jaarlijkse audit van diverse certificaten plaats en werd JvESCH onder andere beoordeeld voor Groenkeur Dak- en Gevelbegroening, Groenkeur Boomverzorging en Groenkeur Groenvoorziening. We zijn trots te kunnen melden dat deze drie Groenkeur-certificaten worden verlengd.

Wat zijn Groenkeur-certificaten?
Groenkeur is het enige onafhankelijke keurmerk voor de groene sector, en omvat een aantal certificaten. Het keurmerk is gebaseerd op kwaliteitseisen op gebied van kwaliteitsmanagement, vakbekwaamheid en duurzaamheid. Bedrijven krijgen jaarlijks een audit op hun bedrijfsprocessen en uitvoering van de werkzaamheden. Hierbij worden zij beoordeeld op een aantal speerpunten: aantoonbare duurzame kwaliteit van het eindproduct/bedrijfsvoering, aantoonbare meerwaarde voor de Groenkeur-ondernemer/groene sector en aantoonbare betrouwbaarheid, bekendheid en onafhankelijkheid.

Hoe verliep het proces?
Onafhankelijk auditor KIWA bezocht ons management én een aantal van onze bedrijfslocaties. Hierbij werden projecten op locatie bezocht en beoordeeld. Voor het certificaat Groenkeur Boomverzorging werd bijvoorbeeld een project in de gemeente Dongen bezocht, waar langs de Fazantenweg de laanbomen werden gesnoeid door een snoeiploeg onder leiding van een European Tree Worker.

“De auditor was zeer tevreden”, vertelt KAM-coördinator Arjan Timmer. “Vooral het feit dat we een maandelijkse interne kennisdeling op gebied van boomtechnische zaken hebben geïnitieerd, waarbij het hele bomenteam is betrokken, werd gewaardeerd.” Het team bestaat uit de uitvoerder, de European Tree Workers en vakarbeiders, en zij bespreken onder andere zaken als Organisatie (hoe werken we met elkaar, planning van het werk, verantwoordelijkheden), Werkplaats op locatie met betrekking tot het materieel (waar let je op, overleg bij noodzakelijke reparaties) en Boomtechnische zaken (conditiebepaling, groeiplaats, ziektes/plagen). Deze structurele kennisdeling draagt enorm bij aan het verkorten van communicatielijnen en optimaliseren van de processen. “Ook bleek ter plekke dat voldaan werd aan alle veiligheidsaspecten, zoals persoonlijke beschermingsmiddelen, de klimgordel, machineveiligheid en headset-communicatie, zaken waar JvESCH structureel veel zorg aan besteedt”, vult Arjan aan. “We waren dan ook erg trots dat we recentelijk bericht ontvingen dat alle drie de certificaten worden verlengd”.

Kwaliteit voorop
JvESCH werkt op groengebied enerzijds voor diverse overheidsorganen zoals gemeentes (Breda, Dongen, Tilburg, Nijmegen) en de provincie Noord-Brabant, en anderzijds voor grotere parkbeheerders zoals Landal Kaatsheuvel. “Voor projecten die hierbij aangenomen zijn, zijn deze certificeringen van groot belang. Het hebben van certificeringen van Groenkeur scheidt hierbij het kaf van het koren en toont onze opdrachtgevers dat voor ons kwaliteit voorop staat”, concludeert directeur Willy den Ouden.