Harm met de MAN vrachtwagen

Sinds begin dit jaar zijn de milieuzones van verschillende grote steden aangescherpt. Deze aanscherping van de regels vanuit de overheid past goed bij onze duurzame bedrijfsdoelstelling; Met onze werkzaamheden respecteren we natuur en ecologie maximaal en reduceren we onze CO2 footprint.

Verduurzaming

Bij JvESCH zoeken wij daarom altijd naar mogelijkheden om onze werkzaamheden efficiënter en duurzamer in te richten, om zo bij te dragen aan een circulaire economie. We kiezen voor schonere brandstoffen met minder schadelijke uitstoot, hergebruiken grondstoffen in onze grond- en reststoffenbank en kiezen waar mogelijk voor elektrisch materieel dat kan worden opgeladen door onze eigen zonnepanelen.

Eén van onze nieuwe aanwinsten is de onlangs aangeschafte MAN TGX 26.470 vrachtwagen met euro 6 motor. Deze motor zorgt voor een lagere uitstoot van roetdeeltjes en stikstofoxiden, waardoor de vrachtwagen minder schadelijke emissie uitstoot.

Inzet MAN vrachtwagen

De nieuwe vrachtwagen wordt ingezet met verschillende trailers vanuit onze locatie in Tilburg. Zo gebruiken we hem met de steentrailer voor het vervoer van onze zelfgeproduceerde stapelblokken, met de dieplader voor het vervoer van onze eigen machines en met de zandtrailer vervoeren we onze grondstoffen naar de verschillende projectlocaties.

Over Harm

Harm van Rijsewijk werkt al twee jaar als full time vaste chauffeur bij JvESCH. Inmiddels rijdt hij alweer een aantal weken met de nieuwe MAN vrachtwagen. “Naast dat de nieuwe vrachtwagen duurzamer is dan zijn voorganger, mag hij door de extra as ook meer gewicht trekken. Hierdoor kunnen we onze werkzaamheden nog efficiënter uitvoeren en krijgen we meer gedaan op een dag. Doordat we hem kunnen combineren met meerdere trailers is hij ook multi inzetbaar voor verschillende projecten” aldus Harm.

“Mijn allereerste project bij JvESCH was de verbouwing van de werf in Cromvoirt. Sindsdien werk ik vanuit de vestiging in Tilburg. Als ik het mij goed herinner was één van de eerste projecten daar teelaarde naar Nijmegen overbrengen voor één van de lopende projecten. Wat ik zo leuk vind aan dit werk? De variatie en diversiteit van de werkzaamheden bij JvESCH” glimlacht Harm.

“Iedere dag is anders door de verschillende werkzaamheden, dat maakt het leuk en uitdagend.”

JvESCH wenst chauffeur Harm van Rijsewijk veel werkplezier in deze nieuwe MAN vrachtwagen.

Lees ook: JvESCH kiest voor duurzaam elektrisch met de siebotec 6000 trommelzeef.
Lees ook: Nieuwe techniek; milieuvriendelijke manier van onkruidbestrijding.