Vorige week werd JvESCH trotse eigenaar van een hagelnieuwe Fendt 313 Profi+ GEN 4. Dit is de eerst in een serie van vier nieuwe Fendt-tractoren die we de komende tijd in gebruik nemen. Deze tractor is duurzamer dan zijn voorganger én werkt door het ingebouwde GPS-systeem een stuk efficiënter.

Alle voordelen van de Fendt 313 op een rij
Alle lof voor deze nieuwe tractor! Door de ingebouwde GPS kan de machinist veel nauwkeuriger werken. Vroeger was het nodig dat er tijdens het maaien een overlap tussen verschillende banen werd gehanteerd, zodat we zeker wisten dat we alles gemaaid hadden. Door de GPS kan je precies zien wat je al gemaaid hebt, en hierdoor is deze overlap niet langer nodig. Zo zijn we sneller klaar én scheelt dit flink in brandstofverbruik. Efficiënt en duurzaam!

Ook is deze tractor voorzien van een luchtaansluiting waarmee de getrokken kiepkar met lucht geremd kan worden. Dit heeft als voordeel dat de tractor even hard remt als de aanhanger. Naast dat dit veiliger is, zorgt dit ook voor minder slijtage aan de banden wat weer duurzaamheidsvoordelen oplevert. Door het toepassen van luchtremmen lopen we voor op wetgeving die steeds strengere eisen stelt op het gebied van veiligheid.

Daarnaast is deze machine voorzien van zowel een set kambanden als gazonbanden. Hiermee voorkomen we dat het gras kapot gereden wordt, maar blijft de voldoende grip beschikbaar op de momenten dat dit nodig is.

Tenslotte is deze machine voorzien van het laatste bedieningssysteem met touchscreen van Fendt. Dit zorgt ervoor dat de bediening een stuk ergonomischer is en makkelijker om mee te werken ten opzichte van de vorige modellen.

Over Harm
Harm van Meer, tractor chauffeur bij JvESCH, werkt sinds augustus 2020 bij ons en kreeg onlangs de sleutel van deze nieuwe Fendt 313 overhandigd. Harm voert in de zomer voornamelijk werkzaamheden uit aan sportvelden. Het leukste hieraan vindt hij de afwisselingen in verantwoordelijkheden en werkplekken die er bij zijn werk komen kijken. Van spitten tot grasmatten beluchten, Harm voert de werkzaamheden allemaal zelf uit.

Vooral het werken met de GPS was voor Harm even wennen de eerste dagen, maar dankzij de hulp van collega Johan van Loon die zich verdiept heeft in de werking van de systemen kan hij hier nu goed mee overweg. De onderlinge collegialiteit en bereidheid om elkaar verder te helpen, is iets waar we bij JvESCH veel waarde aan hechten, en kwam hier mooi tot zijn recht.

De nieuwe Fendt is wel echt een hoogtepunt voor Harm en hij ziet het dan ook als een compliment dat hij de eerste uit de reeks van vier bestelde Fendt-tractoren mag inzetten bij zijn werk. “Ik ben trots dat ze mij dit gunnen terwijl ik nog niet zolang voor JvESCH werk. Dat geeft toch aan dat ze tevreden zijn over mij”, vertelt Harm. Op de vraag wat hij nog graag een keer zou willen doen, geeft Harm aan dat het hem leuk lijkt om in de winter met de minigraver werkzaamheden te verrichten. Daarnaast is hij momenteel zelf in zijn vrije tijd bezig met het behalen van zijn C-rijbewijs.