Bij JvESCH hebben we vorige maand onze zeer complete nieuwe mobiele kraan Liebherr A920 in ontvangst mogen nemen. Naast de vele extra’s zoals overdruk, kisten, spatborden en ledverlichting, beschikt deze kraan over de nieuwste stage 5-motor met lage CO2-uitstoot, een draai-kantelstuk van Engcon én gps van Earthworks. Hiermee kunnen onze collega’s alle voorkomende grond-, cultuurtechnische-, groen- en sloop- en saneringswerkzaamheden uitvoeren op een supercomplete en moderne manier.

Welke voordelen levert de machine ons en onze klanten op?
Deze Liebherr is veelzijdig in te zetten: of we nu een grote grondverzetklus hebben waar veel kubieke meters in een korte tijd verzet moeten worden of een sloop waar een zware mobiele kraan goed tot zijn recht komt. Door de grote reikwijdte in combinatie met de Engcon is het inzetten van deze machine in hoofdriool- en ander civiel werk heel goed mogelijk. Het nieuwste gps-systeem en de mogelijkheid om tijdens de werkvoorbereiding veel voor te programmeren, maakt het werk uiteindelijk veel efficiënter. De afhankelijkheid van een grondwerker of uitzetter is in veel gevallen niet meer van toepassing. Daarnaast heeft de machinist volledig inzicht welke grondwerkzaamheden gebeuren moeten.

Deze machine is met zijn 23 ton de zwaarste mobiele kraan in onze vloot. Samen met de vijf lichtere mobiele kranen creëren we hiermee flexibele inzet en kunnen we het juiste type kraan matchen en inplannen bij de werkzaamheden en omgeving die bij een bepaald project van toepassing zijn.

Welke collega
Gertjan van Osch (39) is de JvESCH-collega die dagelijks met de nieuwe Liebherr gaat werken. Gertjan werkt ruim 4,5 jaar bij ons als (mobiele) kraanmachinist en heeft de afgelopen weken kunnen proefdraaien met dit nieuwe technisch hoogstandje. Hij heeft er inmiddels al vele soorten uitgravingen mee verricht . “Het was even wennen, maar inmiddels ben ik helemaal thuis met de techniek die erop zit en blijkt werken met deze machine echt super!” vertelt Gertjan. “Met deze Liebherr kan ik eigenlijk álles maken en overal naartoe. Die vrijheid en zelfstandigheid is meteen ook hetgeen wat ik zo fijn vind aan mijn baan bij JvESCH. En met behulp van deze multifunctionele machine wordt mijn vrijheid alleen maar vergroot.” Deze nieuwe kraan ondersteunt Gertjan in de mogelijkheid om een klus van begin tot eind zelf uit te kunnen voeren. Op de vraag wat Gertjan het leukste vindt aan zijn werk is hij stellig: “De afwisseling maakt mijn werk zo mooi. Ik vind het mooi dat ik de ruimte krijg om werkzaamheden zelf mee in te richten en zelf te kunnen bedenken welke stappen logisch en praktisch zijn. Ik ben trots op de resultaten die ik oplever. En op de kraan is élke dag sowieso een góeie dag!”