Leer jij liever in de praktijk?

Ben jij graag buiten? Houd je van afwisseling en vind je het leuk om steeds weer op een andere locatie in de buitenruimte aan de slag te gaan? Dan is Weijs werkend leren wellicht iets voor jou! Het is een erkende MBO-opleiding en duurt drie jaar. Je bent vier dagen per week aan het werk en één dag per week volg je onderwijs. Na een succesvolle afronding, heb je een erkend diploma niveau 3 als vakspecialist Infra òf Sport òf Groen op zak. Inclusief baangarantie!

Schrijf je nu in >

Jouw opleiding

De algemene vakken zoals Nederlands, Rekenen en Leren, Loopbaan en Burgerschap worden zoveel mogelijk geïntegreerd in de vak gerelateerde lessen. De vakinhoudelijke kennis wordt door erkende vak-specialisten onderwezen, zij zijn op de hoogte van de nieuwste technieken. Dit is een enorm pluspunt ten opzichte van de reguliere opleidingen, waar vernieuwing vaak meer tijd kost. Tijdens de opleiding leer je diverse werkzaamheden voorbereiden en uitvoeren. Deze werkzaamheden kunnen uiteenlopen van het aanleggen van riolering of een wegfundering met bijbehorend grondwerk, het aanleggen en onderhouden van buiten sport- accommodaties, tot het aanleggen en onderhouden van groenvoorziening. Omdat we in kleine groepen en met echte klanten en projecten werken, kunnen we gedurende de opleiding kijken wat het beste bij jouw past en in welke richting jij je graag wilt ontwikkelen.

Leer het vak van echte pro's

Weijs werkend leren is een gezamenlijk initiatief van J. van Esch BV en Aannemersbedrijf Van Wijlen B.V. Beiden zijn wij op en top Brabantse familiebedrijven. J. van Esch, met ruim 120 werknemers, is sinds 1962 actief in de buitenruimte binnen de sectoren Groen, Bomen, Sport, Infra, Sloop & Sanering, grond en reststoffen. Wij hebben de ambitie om ons bedrijf op een duurzame en maatschappelijke verantwoorde manier verder te laten groeien. Daarbij geloven wij in de kracht van jonge mensen. Wij zien hoe belangrijk jongeren zijn voor onze bedrijven. Met persoonlijke aandacht en betrokkenheid laten we jouw talenten tot bloei komen. Zit buiten bij jou ook van binnen? Dan zijn wij dé plek om jouw carrière te beginnen.


Van Wijlen, met ruim 65 werknemers, is opgericht in 1934 en actief in de divisies Infra, Milieu, Sport en Groen. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij jou een hele brede en unieke opleiding aanbieden. Kernwaarden staan bij ons centraal en spelregels leggen we vooraf vast, zodat duidelijk is wat jij van ons mag verwachten en wij van jou.

Binnen het vakgebied van infra, sport en groen zien wij een groeiende behoefte aan goed geschoolde medewerkers. De lat wordt vanuit de opdrachtgevers steeds hoger gelegd en er is een tekort aan breed opgeleid personeel. Zo ont-stond gezamenlijk het idee voor de oprichting van een passende opleiding. Hieruit is Weijs werkend leren ontstaan, een ‘werken en leren’ opleiding. Bij de ontwikkeling van de opleiding hebben we vooral gekeken naar waar behoefte aan is in het werkveld. Weijs werkend leren zorgt ervoor dat jij kennis verwerft van een gedegen en breed niveau. Een goede vakman is nu eenmaal de basis voor kwaliteit in een bedrijf. Wij bieden jou een opleiding die goed aansluit bij werken in de buitenruimte. Met meer praktische vaardigheden, relevante kennis en sociale vaardig-heden. Wij zorgen ervoor dat jouw talenten buiten in de praktijk tot bloei komen. Want buiten ben jij op je best!

Lees verder

Schrijf je nu in!

De opleiding gaat elk jaar in september van start op de locaties: Breda, Cromvoirt, Sprang-Capelle en Tilburg. Schrijf je in via onderstaande knop en geef aan op welke plek je aan de slag wilt. Meld je snel aan! Hoe eerder, hoe beter wij ons op jouw komst kunnen voorbereiden. Na je inschrijving ontvang je een uitnodiging voor een oriëntatiegesprek.

Proeven en draaien

Weet je niet zeker of deze opleiding iets voor jou is? We bieden je de mogelijkheid om een paar weken sfeer te proeven en proef te draaien binnen ons team.

Rustig nalezen?

Download hier de brochure.