Na meer dan 40 jaar bij JvEsch gaat Jos van Esch vandaag met pensioen.

In 1990 nam Jos samen met zijn broer Hans het familiebedrijf over van hun vader Jan van Esch, toen nog met één vestiging en ongeveer 25 man personeel. Onder hun leiding is JvEsch uitgegroeid tot een van de grotere aannemers in de buitenruimte, met vijf vestigingen verspreid over Brabant en Gelderland. Waar het ooit begon in de bermen zijn daar inmiddels de takken groenaanleg, onderhoud, bomen, sport, infra, sloop, sanering en grond- en reststoffen aan toegevoegd. Hans van Esch ging in 2019 met pensioen en vandaag is het de beurt aan Jos. Ton en Inge van Esch nemen het spreekwoordelijke stokje over samen met Willy den Ouden. Hiermee is de overdracht van ons prachtige familiebedrijf van de tweede naar de derde generatie afgerond. Hoewel Jos de directie taken achter zich laat blijft hij nog wel actief op de gebieden: acquisitie, cursussen en advies.

De taakverdeling ziet er hiermee als volgt uit:

Ton van Esch | Operationeel directeur
Willy den Ouden | Commercieel directeur
Inge van Esch | Algemeen directeur

Terugblik

“Van kleins af aan heb ik in het bedrijf gewerkt vertelt Jos, dan heb je iets met de mensen en het werk en dan wel in die volgorde. In het begin had ik nog het idee dat ik zelf altijd mee zou blijven werken maar dat heeft maar een jaar of vier geduurd en toen ben ik toch een beetje binnen terechtgekomen. Dus meer administratief zoals calculatie, organisatie en de planning zeg maar. Het mooiste vind ik het als dingen lukken en de kwaliteit van het werk goed is, zodat je voor werk kunt instaan en dan het liefst werk waar al onze disciplines inzitten, dus de echte integrale werken vind ik wel het allermooiste. Familie normen en waarde vind ik hierbij en in alles wat we doen heel belangrijk.”

Jos bedankt voor je tomeloze inzet, adviezen, samenwerking, vertrouwen en wijze levenslessen. Geniet samen met je vrouw Bernadette van een zeer verdient pensioen!