De afgelopen tijd is ons team van Sportveldspecialisten druk bezig geweest met het in topconditie brengen van ruim 160 sportvelden binnen onze orderportefeuille. Naast groot onderhoud verzorgt JvESCH in opdracht van diverse gemeentes in de regio midden-Brabant de complete renovatie van hun velden. Dankzij deze inspanningen zijn deze weer klaar voor het komende sportseizoen.

Willem II-velden

Speciale nieuwkomer binnen ons klantenbestand is Willem II, waar wij momenteel hard werken aan het optimaliseren tot perfecte velden waarop de jeugdopleiding vanaf komend seizoen op gaat voetballen. Het betreft hierbij een separaat complex binnen de gemeente Tilburg waar voorheen voetbalvereniging RKTVV gehuisvest was. Ons doel is om hier velden op te leveren die aan alle eisen en wensen van Willem II voldoen.

Groot onderhoud versus renovatie

Op de vraag wat nu precies het verschil is tussen beide soorten werkzaamheden, heeft Bart Mies (Projectleider Groen & Sport) een duidelijk antwoord. ‘Bij groot onderhoud van de velden starten we met het verticuteren en eventueel bezanden van het veld. Hierna volgt de fase van recycle-dressen (hergebruiken van de grond) en slepen van het veld. Het traject wordt afgesloten met dooraaien en bemesten van het sportveld. Soms is het nodig om ook de doelmonden handmatig te herstellen, uiteraard doen onze collega’s dat ook.’ Als JvESCH wordt ingezet voor renovatie van het sportveld verwijderen we de huidige toplaag, waarna het veld wordt gefreesd, verdicht en geprofileerd. ‘Tenslotte verschralen, mengen en bemesten we deze toplaag, waarna deze wordt ingezaaid. De optelsom van al deze activiteiten zorgt ervoor dat de sportclub weer een jaar gebruik kan maken van een veld in topconditie’, vult Bart aan.

Strakke planning

Het Bedrijfsbureau bij JvESCH verzorgt naast het beheer van de orderportefeuille ook voor de inkoop van benodigde materialen (denk aan kunstmest en graszaad). De planning en aansturing alsmede de contacten met de klant wordt verzorgd door onze projectleider sport. De werkzaamheden bij vrijwel alle 160 velden vinden plaats in een kort bestek (tussen half april en eind juni), en elke eindgebruiker kiest zijn eigen moment van vrijgeven van de velden. Dit vraagt uiteraard om een superstrakke planning en korte communicatielijnen richting het team in het veld, waar Bart het team aanstuurt. Naast dagelijkse contacten met de vier chauffeurs en gazonmaaier, draagt hij ook zorg voor de contacten met de klanten en andere stakeholders