Van de gemeente Roosendaal heeft JvESCH de opdracht aangenomen om het versleten groen in de gemeente aan te pakken.

De complete opdracht wordt jaarlijks verdeeld in een aantal verschillende deelopdrachten. De werkzaamheden bestaan o.a. uit het rooien van bestaande beplanting, het verbeteren van de grondconditie en het opnieuw aanplanten van bomen en heesters. Daarnaast vormen ook straatwerk en het inzaaien van gazons, bloemrijk grasland en bermen onderdeel van de opdracht.

Doordat op diverse locaties de beplanting erg oud was, ontstonden gaten in de beplanting. Dit oogt niet fraai en zorgt bovendien voor meer onderhoud, omdat onkruid de ruimte krijgt. Aan ons de taak om de oude beplanting te vervangen door nieuwe en deze dicht op elkaar aan te brengen, zodat de plantvakken snel dichtgroeien.

Bij de bomen was er het probleem van wortelopdruk. Hiervoor worden bomen gerooid en vervangen door nieuwe aanplant. Bij de aanplant van nieuwe bomen wordt gelet op goede ventilatie, waardoor wortelopdruk voorkomen wordt.

Ook het straatwerk wordt aangepakt waar nodig. Bijvoorbeeld op plekken waar de wortels van bomen de bestrating ophoog geduwd heeft of op locaties waar plantvakken moeten worden aangepast.